Studiepres og eksamensskræk

Key 2 Your Life

Genfind dig selv - og skab forandring

Foredrag om studiepres og eksamensskræk

Mange føler sig presset under hele eller dele af uddannelsen. Det kan der være mange grunde til. Nogle kender du godt, men kan føle, at du har svært ved at gøre noget ved det.

Andre årsager er du slet ikke opmærksom på og alene det at opdage dem vil give dig en stor mulighed for at ændre både tanker og adfærd. og dermed få en nemmere studietid.

 

Foredraget handler om, hvorfor du kan føle et stort pres i forhold til din uddannelse og eksamen og hvad dette pres kan gøre ved dig, både fysisk og psykisk. Et vedvarende pres kan medføre stress, som igen medfører, at du ikke har overskud, overblik og struktur til at klare dit studie. Stress kan også mærkes fysisk.

Har du eksamensangst får du konkrete værktøjer til at forså og håndtere denne angst.

 

At gennemgå en uddannelse og gå til eksamen er for nogle en fornøjelse. De har masser af overskud og synes, at uddannelsen er spændende og at "eksamen er den flittige elevs fest".

Det er ikke nødvendigvis fordi de er specielt kloge. Det kan de gøre, fordi der er sammenhæng mellem den måde de forstår sig selv på, deres ambitioner og deres studie på og de udfordringer de udsættes for.

Nogle klarer sig med hårdt arbejde og stor viljestyrke.

 

Men der er masser af ting, der kan gøre et studie sværere end det behøver at være. Noget kan komme udefra, som problemer med venner, læreren eller i familen, kærester, fritidsinteresser, afhængighed af Facebook eller andre medier. På den måde er det svært at finde tid og overskud til studierne.

Andre udfordringer kommer indefra. Det kan handle om forskellige former for perfektionisme, ens selvvær, følesen af at skulle leve op til andres forventinger eller tidligere negative oplevelser, som du tager med til den nuværende situation.

 

Men du kan lære at håndere disse udfordringer. Noget handler om planlægning og struktur. Noget handler om, hvordan du kan ændre din frygt og dine tanker, så du bedre kan hvile i og acceptere "det der er".

Det betyder ikke, at du skal lade dig begrænse af din frygt, men begynde at forstå baggrunden og dermed kunne "opløse den". Dette kan også gøres gennem samtaler eller hypnose.

Foredraget giver dig derfor også et overblik over, hvilke behandlingsformer, der er velegende til de forskellige udfordringer du kan have.

 

Har du en eksamensangst, kan du opleve, at den kan være svær at forklare. Meget af denne type angst er nemlig ikke rationel. Men du kan mærke angsten og oplever, at den "tager over". Du får det måske dårligt og kan ikke slippe tanken om, at "det riskerer at gå galt". At "klappen går ned" og at du ikke får vist det du kan - og dermed får en meget dårlig karakter.

Det sker fordi underbevidstheden forsøger at beskytte dig mod en tanke om eller en følelse af, at der er noget meget ubehageligt, der kan ske.

Man kan godt selv gøre meget for at "fjerne fokus" fra angsten, men hvis angsten "har sat sig", bør du søge behandling. Det er noget, der forholdsvis nemt at fjerne på sammen måde, som man bliver behandlet for flyveskræk m.v.

 

Foredrag til skoler og andre uddannelsessteder.

 

Foredraget kan afholdes på skolen og varer ca. 1½ time. Det koster kr. 1.600 inkl. moms. Maksimalt 40 deltagere ad gangen.

Jeg medbringer selv projektor m.v.

Kan også afholdes for mindre grupper, f.eks. lærergruppen i mit lokale i Roskilde.

Jeg kan også lave workshops, som kan afholdes på skolen eller i Roskilde. Pris efter aftale.

Målet er

 

 

at komme

godt derhen.

 

Key 2 Your Life

Bytoften 10, 4000 Roskilde

tlf. 28933901

mail@key2yourlife.dk

 

Jeg hedder Arne Dam Ravn og er uddannet ID Lifecoach og Stresscoach.

Jeg er også uddannet Hypnoterapeut, hvilket har givet mig en bred viden omkring hvordan vi tænker og reagerer, både bevidst og ubevidst.

 

Jeg har arbejdet med personlig udvikling og kommunikation i mere end 10 år og hjulpet mange mennesker til at skabe forandring gennem selvindsigt og konkrete værktøjer.

 

Jeg har desuden i ca. 10 år undervist unge og voksne og været både lærer og censor ved mange eksamner.

 

Jeg holder kurser i personlig udvikling, stresshåndtering, kommunikation og eksamensangst.

 

Jeg laverdesuden stress- og hypnosebehandlinger.

Se mere på

www.stressconsulting.dk og www.centerforhypnose.dk